Met heel veel trots laten Robbert en Veronica u graag de werkplaats zien waar alle ontwerpen worden vervaardigt. Stukje bij beetje is er hard aan de weg getimmerd om de werkplaats uit te breiden tot een grote functionele ruimte waar alles gemaakt kan worden. Jaren achter elkaar is er steeds weer wat verbeterd en zo nu nog steeds. Robbert is dol op machines, het liefst zo zwaar mogelijk uitgevoerd. Geen robots of computergestuurde machines zult u in de werkplaats van RUIG Woonstijl vinden. Vaak zijn het niet de meest moderne machines waarmee RUIG Woonstijl werkt maar het zijn wel vaak de meest degelijke en betrouwbare varianten. Zo goed als oud, zegt Robbert dan!


De laatste veranderingen:

* Een grote draagarmstelling van 8 meter breed en 4 meter hoog. Het hout kan hier mooi recht in opgeslagen worden. Daarnaast wordt er ruimte gewonnen en is de voorraad op orde.

* Een gietijzeren vandiktebank uit 1956 met een netto gewicht van 1200 kilo en voorzien van 4 messen! Hiermee kunnen we het mooiste schaafresultaat garanderen. Onverslijtbare meubels maak je met onverslijtbare machines.

* Een zelfgebouwde luchtfilter die 5000 kubieke meter schone lucht per uur de werkplaats in blaast. In een heel grote bak zitten filters met een filteroppervlak van ruim 50 vierkante meter.  Lekker ademhalen!